Δευτέρα 4 Οκτωβρίου 2010

Να συστηθώ!

Φίλες και Φίλοι,

Την πραγματικότητα την διαμορφώνει ο καθένας γύρω του με όσα επιβάλει και όσα ανέχεται. Η νέα Διοικητική Μεταρρύθμιση Καλλικράτης είναι η μεγάλη πρόκληση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Τα νέα χωροταξικά όρια είχαν σαν αποτέλεσμα την συνένωση τριών ιστορικών δήμων της περιφέρειάς μας, της Κηφισιάς, Νέας Ερυθραίας και Εκάλης.

Η διοικητική αυτή συνένωση απαιτεί και συνένωση ανθρώπινου δυναμικού που έχει εμπειρία και γνώση της τοπικής αυτοδιοίκησης. Δυναμικό που είναι πλήρως αφοσιωμένο στην αντιμετώπιση των σοβαρών προβλημάτων της περιοχής του.

Με τις σκέψεις αυτές, αποφάσισα να συνεργαστώ και να βοηθήσω με όλες μου τις δυνάμεις ένα άνθρωπο που έχει τιμήσει και έχει τιμηθεί για την προσφορά του στην Τοπική Αυτοδιοίκηση για περισσότερα από 12 χρόνια. Την Αγγελική Συνοδινού, Αρχιτέκτων Μηχανικός – Περιφερειολόγος, που έφερε σε πέρας με μεγάλη επιτυχία δύο θητείες ως Νομάρχης Ανατολικής Αττικής, ως Νομάρχης Δωδεκανήσου και ως Δήμαρχος Σερίφου.

Είμαι Διπλωματούχος Μηχανολόγος & Ηλεκτρολόγος Μηχανικός του ΕΜΠ και κάτοχος του Μεταπτυχιακού Διπλώματος Advanced General Management του Swedish Institute of Management (IFL) της Στοκχόλμης.

Τον 1978 το Υπουργείο Οικονομικών της Ελλάδος μου απένειμε κατά την διάρκεια του Α΄ Συνεδρίου Οικονομικής Ανάπτυξης δίπλωμα δια την ενεργό συμμετοχή μου εις την μελέτη των δυνατοτήτων της Ελληνικής Οικονομίας.

Το 1989 το Ινστιτούτο Συμβούλων Επιχειρήσεων (Institute of Directors) του Λονδίνου, με έκανε Fellow Member για τον υψηλό βαθμό επαγγελματικής (α) ικανότητας σαν Διευθύνων Σύμβουλος και (β) γνώσης των αρχών της Εταιρικής Διακυβέρνησης. Δικαιούμαι έκτοτε σύμφωνα με το Βασιλικό Καταστατικό του Ινστιτούτου να χρησιμοποιώ μετά το όνομά μου τα αρχικά FIoD.

Το 1990 το Ινστιτούτο Alexander Hamilton της Αμερικής, με έχρησε μέλος του σε αναγνώριση των συνεχών προσπαθειών του για την απόκτηση και εφαρμογή γνώσεων της μοντέρνας επιχειρηματικής πρακτικής.

Το 2001 ίδρυσα στην Αθήνα την ANGELIDES ΕΠΕ με εξειδίκευση στην παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών σε επιχειρήσεις. Παράλληλα εξελέγην Μέλος διαφόρων Διοικητικών Συμβουλίων εταιρειών στην Ελλάδα και Κύπρο.

Τον Αύγουστο του 2004 ο βασιλιάς της Σουηδίας Κάρολος Γουσταύος XVI με τίμησε με το παράσημο του Βασιλικού Τάγματος του Πολικού Αστέρα σε αναγνώριση των πολύχρονων υπηρεσιών μου για την ανάπτυξη των επιχειρηματικών σχέσεων μεταξύ της Σουηδίας και της Ελλάδας.

Τον Μάρτιο του 2005 η Διοικούσα Επιτροπή του Επιστημονικού Τεχνικού Επιμελητηρίου Κύπρου αποφάσισε να με συμπεριλάβει στον ειδικό κατάλογο (μητρώο) Πραγματογνωμόνων του Επιμελητηρίου.

Λόγω της επαγγελματικής μου σταδιοδρομίας ως Διευθύνων Σύμβουλος σε διάφορες χώρες Εταιρειών Διεθνούς Σουηδικού Συγκροτήματος για περισσότερα από 30 χρόνια, συνάντησα και συνεργάστηκα με πολίτες όλων των κοινωνικών στρωμάτων και όλου του φάσματος από όλο τον κόσμο και γνώρισα το σουηδικό μοντέλο αυτοδιοίκησης με τισ σωστές και αξιοκρατικές παροχές του.

Η εμπειρία / τεχνογνωσία που απέκτησα , από την συνέργια των προσπαθειών των πολιτών που εργαζόντουσαν σκληρά για την πρόοδο των περιοχών τους, είναι στην διάθεση της συλλογικής προσπάθειας της Αγγελικής Συνοδινού η οποία θα επιφέρει ουσιαστική πρόοδο και βελτίωση στην ποιότητα ζωής των συμπολιτών μας την οποία έχουν τόσο ανάγκη και το Αξίζουν!

Η επιθυμία μου είναι να συμβάλω στην εφαρμογή ενός μοντέρνου και περισσότερο αποτελεσματικού μοντέλου διοίκησης του Δήμου Κηφισιάς το οποίο να διασφαλίζει την διαφάνεια, αξιοκρατία και την διευρυμένη συμμετοχή των πολιτών στις διαδικασίες λήψης αποφάσεων προς άμεση επίλυση των σοβαρών προβλημάτων της περιοχής της Νέας Ερυθραίας, Κηφισιάς και Εκάλης.

Με φιλικούς χαιρετισμούς

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου