Τετάρτη 13 Οκτωβρίου 2010

"Πόλη Φως" στην Πινακοθήκη Κουβουτσάκη

Στην κατάμεστη από κόσμο αίθουσα της Πινακοθήκης Κουβουτσάκη, η Αγγελική Συνοδινού , υποψήφια δήμαρχος Κηφισιάς του Ανεξάρτητου Συνδυασμού "Πόλη Φως", παρουσίασε τις προτάσεις της για την Παιδεία,τον Πολιτισμό και τον Αθλητισμό, οι οποίες και έγιναν αποδεκτές με μεγάλο ενθουσιασμό.

Η δημιουργία Ακαδημίας Νέων των Βορείων Προαστίων που θα αγκαλιάζει τις τέχνες και τον πολιτισμό, καθώς και η μετατροπή της πόλης σε ένα Υπαίθριο Μουσείο Τέχνης, με τοποθέτηση γλυπτών κυρίως στις πλατείες Κεφαλαρίου, Ν. Ερυθραίας και Εκάλης, αλλά και αξιοποίηση τοων Ιστορικών Μνημείων των πόλεων, είναι δύο από τις σημαντικότερες εξαγγελίες της.

Η επικεφαλής του Ανεξάρτητου Συνδυασμού «Πόλη Φως», δεσμεύτηκε ότι αναλαμβάνοντας τα ηνία της νέας Δημοτικής Αρχής, θα δουλέψει με αφοσίωση στο πάντρεμα του παραδοσιακού με το καινούργιο και την πρωτοπορία, με προτάσεις που αγγίζουν κυρίως τη νεολαία. Η κ. Συνοδινού αναφερόμενη στην αναγκαιότητα προώθησης και προάσπισης του πολιτισμού στο Δήμο, υπήρξε ξεκάθαρη: «Απαραίτητα στον προϋπολογισμό μας θα πρέπει να υπάρχει μερίδιο για τον πολιτισμό».

Αναφορικά με τις αθλητικές δραστηριότητες στο δήμο, τόνισε την ανάγκη δημιουργίας νέων σύγχρονων κλειστών γηπέδων και ειδικής μέριμνας για να δοθούν στους δημότες και στα παιδιά, αθλητικοί χώροι (μπάσκετ, ποδόσφαιρο, πεζοπορία). Μέσω του ενοποιημένου αθλητικού οργανισμού, η υποψήφια Δήμαρχος, εγγυήθηκε την προώθηση σχολικού πρωταθλήματος –σε όλα τα αθλήματα – και στήριξης του μαζικού αθλητισμού με ειδικά μελετημένες ενέργειες. Όσον αφορά στον στίβο και στον κλασικό αθλητισμό ξεκαθάρισε ότι «Απαιτείται αντικατάσταση του ταρτάν στο Ζηρίνειο και κατασκευή ταρτάν στίβου στο γήπεδο του Πανερυθραικού».

Η Αγγελική Συνοδινού με τον υποψήφιο του Συνδυασμού "Πόλη Φως" Δημήτριο Αγγελίδη

Παρόντες στην εκδήλωση, μεταξύ άλλων, ο κορυφαίος γλύπτης Γιάννης Παρμακέλης και ο καθηγητής εγκληματολογίας Γιάννης Πανούσης, οι οποίοι ευχήθηκαν καλή επιτυχία στην υποψήφια Δήμαρχο.