Πέμπτη 28 Οκτωβρίου 2010

Οι αποκαλύψεις της Αγγελικής Συνοδινού σε Συνέντευξη Τύπου

Τα οικονομικά του Δήμου Κηφισιάς, τα προβλήματα περιβάλλοντος και τα ζητήματα διαφάνειας, βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε τη Δευτέρα 25 Οκτωβρίου 2010, η υποψήφια Δήμαρχος Κηφισιάς και επικεφαλής του Συνδυασμού Πόλη Φως, Αγγελική Συνοδινού (στην Αίθουσα Γεωργίου Καράτζα - Ένωση Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών ΕΣΗΕΑ). Την Αγγελική Συνοδινού συνόδευαν οι Υποψήφιοι Δημοτικοί Σύμβουλοι  Δημήτριος Αγγελίδης, Αικατερίνη Μουστάκη και Παναγιώτης Νικολακόπουλος.


Αναφερόμενη στην οικονομική κρίση και την διαφάνεια που πρέπει να διέπει την τοπική Αυτοδιοίκηση, η κυρία Συνοδινού είπε χαρακτηριστικά: «Η χώρα μας βιώνει μια από τις δυσκολότερες περιόδους της, λόγω της οικονομικής κρίσης. Οι Οργανισμοί Τοπικής Αυτοδιοίκησης δεν μπορούν να μείνουν ανέγγιχτοι από την όλη κατάσταση, πολύ περισσότερο που μένουν πολλά ακόμα να διευκρινιστούν για την χρηματοδότηση τους. Απαιτείται χρηστή διοίκηση και σεβασμός στο κάθε ευρώ του δημότη. Εμείς δημοσίως εκφράσαμε την ανησυχία μας για την πορεία των οικονομικών του Δήμου Κηφισιάς. Ο απερχόμενος Δήμαρχος κ.Νίκος Χιωτάκης με μια αμήχανη ανακοίνωση έκανε προσπάθεια να αμφισβητήσει την πραγματικότητα, οπότε είμαστε υποχρεωμένοι   να επανέλθουμε με ακόμη πιο αναλυτικά στοιχεία όπως τα επεξεργαστήκαμε από τους επίσημους ισολογισμούς του Δήμου από το 2003 έως και το 2009».


Στο πλευρό της υποψήφιας Δημάρχου βρέθηκε και ο Πρόεδρος της ΠΟΕ ΟΤΑ, Θέμης Μπαλασόπουλος ο οποίος τόνισε μεταξύ άλλων: «Ο Πρόεδρος του ΕΣΔΚΝΑ Νίκος Χιωτάκης προωθεί μία πολύ ακριβή για τον δημότη πρόταση διαχείρισης απορριμμάτων η οποία μάλιστα δεν έχει οικολογικά χαρακτηριστικά. Σύμφωνα με την προωθούμενη λύση του κ. Χιωτάκη το κόστος αποκομιδής των σκουπιδιών θα φθάνει τα 181 ευρώ /τόνο. Αντιθέτως η «πράσινη» πρόταση θα κοστίζει από 67 έως 72 ευρώ /τόνο».


Στον ίδιο τόνο και η παρέμβαση του Προέδρου της Οικολογικής Εταιρείας Ανακύκλωσης, Φίλιππου Κυρκίτσου, ο οποίος αναφερόμενος στα έργα και στις ημέρες του κ.Χιωτάκη ως Δημάρχου Κηφισιάς και Προέδρου του ΕΣΔΚΝΑ (Ενιαίος Σύνδεσμος Δήμων και Κοινοτήτων Νομού Αττικής) σε σχέση με τη διαχείριση των απορριμμάτων, δήλωσε χαρακτηριστικά: «Η απερχόμενη ηγεσία του ΕΣΔΚΝΑ προωθεί όχι μόνο για την Κηφισιά αλλά για όλη την Αττική τα ακριβότερα και τα λιγότερο φιλικά προς το περιβάλλον, έργα για τη διαχείριση των απορριμμάτων. Απέναντί του θα βρει τις τοπικές κοινωνίες, τη συντριπτική πλειοψηφία των Δήμων της Αττικής. Υπάρχει ολοκληρωμένη πρόταση που βασίζεται στην πρόληψη – ανακύκλωση – κομποστοποίηση που είναι πολύ πιο οικονομική και φυσικά πολύ πιο πράσινη».